Curs: Bucatar

Durata: 5 luni
1,5 luni teorie; 3,5 luni practica

Tarif: - Cere oferta!

Modalitate de plata: Toate cursurile se pot achita si în rate !

Conditii: Absolventi de invatamant obligatoriu

Va puteti inscrie la acest curs prezentandu-va la sediul nostru sau accesand pagina de inscriere (Sunt interesat!) din cadrul site-ului cursuricalificare.ro. In cazul in care alegeti sa va inscrieti online trebuie sa stiti ca pentru finalizarea inscrierii trebuie sa va prezentati in cel mult 3 zile lucratoare la sediul nostru cu actele de identitate in original, si cu avansul.

Acte necesare la inscriere:
Carte Identitate
COPIE XEROX (in termenul de valabilitate)

Certificat de Nastere
COPIE XEROX

Certificat de casatorie
COPIE XEROX (daca este cazul - numai pentru doamnele/domnii care si-au schimbat numele in urma casatoriei)

Ultimul act de studii
ORIGINAL + COPIE XEROX 

Se accepta: în funcţie de cerinţele de acces specifice fiecărui curs, se vor accepta diploma 12 clase, diploma 10 clase, diploma 8 clase, foaie matricola, diploma BAC, Diploma Licenta/Master, Adeverinta, etc.

* pentru persoanele care si-au schimbat numele in urma divortului sau a altor motive se solicita documente justificative, in cazul incare numele din actele de inscriere nu coincid!

Bucãtarul realizeazã preparate culinare dupã diferite retete care sã satisfacã exigentele consumatorilor. În acest scop, el se ocupã de pregãtirea produselor alimentare pentru gãtit. Mãsoarã cantitãtile necesare, le amestecã progresiv conform retetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert. Dupã ce preparatele culinare au fost pregãtite, urmeazã împãrtirea lor în portii. Bucãtarul utilizeazã în activitatea sa diferite produse alimentare, unelte si masini cu ajutorul cãrora transformã alimentele în preparate culinare. Ca unelte si masini utilizate mai frecvent pot fi enumerate: cutite, satârul, robotul de bucãtãrie, masini de curãtat si de tãiat zarzavat, masini de tocat, masini de amestecat, friteuza, cuptoare clasice sau cu microunde, agregate frigorifice. Partea teoretica se desfasoara la Liceul Mihai Eminescu iar partea practica in unitati de profil.

Obiective:

Dobandirea unor noi competente profesionale de catre persoaneler aflate in cautarea unui loc de munca, a salariatilor agentilor economici cat si a persoanelor interesate, in vederea exercitarii unei activitati profesionale sau schimbarea meseriei, prin frecventarea si absolvirea unui curs de calificare sau recalificare, perfectionare.

 1. COMUNICAREA LA LOCUL DE MUNCĂ;
 2. DESFĂŞURAREA MUNCII ÎN ECHIPĂ;
 3. APROVIZIONAREA CU MATERII PRIME ŞI AUXILIARE A LOCULUI DE MUNCĂ;
 4. ASIGURAREA CONDIŢIILOR IGIENICO-SANITARE;
 5. ORGANIZAREA CADRULUI GENERAL DE DESCHIDERE ŞI ÎNCHIDERE A ACTIVITĂŢII SECŢIEI;
 6. PREVENIREA POLUĂRII MEDIULUI;
 7. ÎNTOCMIREA DOCUMENTELOR SPECIFICE;
 8. PREGĂTIREA ANTREURILOR CALDE ŞI RECI;
 9. PREGĂTIREA FRIPTURILOR;
 10. PREGĂTIREA GUSTĂRILOR CALDE ŞI RECI;
 11. PREGĂTIREA MÂNCĂRURILOR DIN CARNE;
 12. PREGĂTIREA MÂNCĂRURILOR DIN LEGUME, OREZ, OUĂ, PASTE FĂINOASE;
 13. PREGĂTIREA PREPARATELOR LICHIDE;
 14. PREPARAREA DULCIURILOR (DESERTURILOR);
 15. PREPARAREA FONDURILOR GLACE;
 16. PREPARAREA MÂNCĂRURILOR DIN PEŞTE ŞI FRUCTE DE MARE;
 17. REALIZAREA ACŢIUNILOR DE SUPERVIZARE ŞI CONTROL;
 18. REALIZAREA ALUATURILOR DE BAZĂ;
 19. REALIZAREA SALATELOR;
 20. REALIZAREA SOSURILOR;
 21. APLICAREA NPM ŞI PSI;
 22. LEGISLAŢIA MUNCII.In urma absolvirii examinarii finale, dupa 30 de zile de la data examenului final vi se va elibera certificatul de calificare  profesionala eliberat de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si de Ministerul Educatiei si Cercetarii, prin CNFPA - Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor, in care se vor inscrie datele personale, tipul cursului pe care l-ati absolvit si media de absolvire. Certificatul va fi insotit de o anexa, in care sunt inscrise competentele dobandite, in conformitate cu standardul ocupational specific ocupatiei pentru care ati absolvit cursul. Certificatul de calificare de acest tip este singurul certificat recunoscut la nivel national si international, in conformitate cu legislatia in vigoare!

Sunt interesat!