Info

Intrebari frecvente

Aceste cursuri sunt autorizate?

Cursurile organizate de Professional Care sunt autorizate de catre Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC), Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţei Sociale şi Ministerul Educaţiei Naţionale.

Diplomele sunt recunoscute în străinătate?

Certificatul de calificare de acest tip este singurul certificat recunoscut la nivel naţional şi internaţional, în conformitate cu legislaţia în vigoare!

Care sunt studiile minimie pentru înscrierea la cursuri?

Pentru majoritatea cursurilor, studiile minime sunt de 10 clase. Puteţi găsi aceste detalii în pagina fiecărui curs.

Ce acte de studii pot să aduc?

Actele de studii acceptate sunt: foaia matricolă, diploma BAC, diplomă bsolvire 8/10 clase, diplomă de absolvire a liceului/şcolii profesionale/ de maiştrii/de meserii etc, diplomă licenţă, diplomă master, adeverinţă de studii etc.

La înscriere mi se opresc actele originale la sediu?

La înscrierea în cadrul cursurilor de formare profesională, dosarul de înscriere va conţine copii xerox, actele originale fiindu-vă returnate.

Copiile actelor trebuie legalizate?

Nu. Copiile xerox sunt suficiente, în cazul în care nu aveţi copii xerox, puteţi face acest lucru gratuit la sediul nostru.

Am nevoie de adeverinţă medicală la înscriere?

Adeverinţa medicală poate fi adusă şi ulterior înscrierii.

Cum aflu când vor începe cursurile?

În momentul înscrierii la sediul nostru, veţi completa un formular de înscriere cu numerele dvs. de telefon. Aşadar, înainte de începerea cursurilor, veţi fi contactat/ă de către reprezentanţii noştrii.

În cât timp se eliberează diploma?

Certificatul de absolvire sau calificare se eliberează în 30 de zile de la absolvirea cursului. În cazul în care Secretariatul Tehnic al Comisiei de Autorizare a furnizorilor de formare profesională nu are pe stoc certificate, acest termen se poate prelungi până la momentul aprovizionării acestuia.

Poate sa ridice un prieten diploma mea sau mama?

Diploma se ridica numai sub semnătură de către titularul ei şi numai cu cartea de identitate. Diploma poate fi ridicată de către alte persoane numai cu procură notarială specială (costa în jur de 60-70 lei şi se poate realiza la orice cabinet notarial).

Ce înseamnă timbru sec?

Timbru sec asigură cea mai mare siguranţă împotriva falsurilor prin marcare permanentă a documentelor originale cu timbru sec sau ştampila seaca. Este o gravura pe diplomă care certifică autenticitatea acesteia. În cazul nostru, timbrul sec este aplicat de catre ANC.

Ce înseamnă curs de nivel I, II sau III? Care e mai bun?

Nivelurile de calificare din Romania sunt:
Nivelul 1 – muncitor:
implică aplicarea cunoştinţelor în activitatea profesională. Aceasta se caracterizează prin rutină şi sarcini de lucru previzibile.

Nivelul 2 – muncitor calificat:
implică aplicarea cunoştinţelor în activitatea profesională. Aceasta se caracterizează prin sarcini de lucru ce presupun responsabilităţi şi munca în echipă.

Nivelul 3 – tehnician:
implică aplicarea cunoştinţelor într-o arie extinsă a activităţii profesionale cu sarcini de lucru diverse şi complexe care exclud rutina. Sarcinile de lucru presupun luarea unor decizii, munca în echipă şi atribuţii de coordonare.

Nivelul de calificare reprezintă nivelul meseriei pe scara meseriilor din Romania.

Durata cursurilor, în funcţie de nivelul de calificare este de 2-3 luni pentru nivelul 1, 4-6 luni pentru nivelul 2, 8-10 luni pentru nivelul 3.

Ce inseamna COR sau NC?

Pentru ca un curs sa devina acreditat de catre CNFPA, acesta trebuie sa aiba un cod COR, adica un corespondent in Clasificarea Ocupatiilor din Romania si un standard ocupational. Codul COR este elaborat de Ministerul Muncii si presupune o clasificare a profesiilor in functie de domenii si subdomenii de munca. Un curs nu poate primi acreditarea decat pentru o calificare ce trebuie sa fie cuprinsa in Clasificarea Ocupaţiilor din Romania (COR), in Nomenclatorul Calificarilor (NC) sau in Lista competentelor comune mai multor calificari.

Termeni si conditii

Accesul si utilizarea site-ului cursuricalificare.ro sunt supuse urmatoarelor conditii de utilizare si tuturor legilor aplicabile.

Prin utilizarea acestui website ati luat la cunostiinta si sunteti de acord cu termenii si conditiile prezentate in aceasta pagina.

Continutul website-ului va este oferit gratuit, cu scop informational. Continutul nu poate fi copiat, reprodus, folosit, transmis, vandut, licentiat, distribuit fara a avea in prealabil acordul scris al titularului dreptului de proprietate intelectuala, adica cursuricalificare.ro . Sunteti de acord sa nu folositi, copiati, distribuiti continutul acestui website in scop comercial.
cursuricalificaregratuite.ro isi rezerva toate drepturile pentru continutul acestui website.
Nu se va copia sau distribui nici o infornatie text, poze, video, sau orice alt material,  fara a obtine acordul in scris de la administratorul website-ului.

Prin completarea și transmiterea formularului de înscriere on-line, se consideră că ați luat la cunoștință despre termenii și condițiile prevăzute în acest document.

Conform cerințelor Legii nr.677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată Societatea Professional Care are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizați despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori altă persoană. Scopul prelucrării datelor este luarea în evidență în vederea înscrierii la cursurile organizate de firma noastră.

.Persoanele înscrise la cursurile de inițiere, perfecționare, specializare și calificare autorizate de către Autoritatea Națională pentru Calificări (A.N.C.) trebuie să îndeplinească condițiile pentru studiile necesare înscrierii la aceste cursuri, pentru a putea participa la examenul de absolvire a cursurilor și obținerea certificatelor de absolvire sau de calificare eliberate sub antetul Ministerului Educației și Ministerului Muncii.
SUNTEŢI CONSIDERAŢI ÎNSCRIŞI LA UN CURS, NUMAI DUPĂ ACHITATEA PRIMEI RATE LA SEDIUL NOSTRU ŞI DUPĂ SEMNAREA CONTRACTULUI DE FORMARE PROFESIONALĂ!

Doriți să vă înscrieți la un curs sau vreți pur și simplu să aflați mai multe informații despre noi și activitatea noastră?