Cursurile organizate de Professional Care sunt autorizate de catre Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC), Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţei Sociale şi Ministerul Educaţiei Naţionale.
Certificatul de calificare de acest tip este singurul certificat recunoscut la nivel naţional şi internaţional, în conformitate cu legislaţia în vigoare!
Pentru majoritatea cursurilor, studiile minime sunt de 10 clase. Puteţi găsi aceste detalii în pagina fiecărui curs.
Actele de studii acceptate sunt: foaia matricolă, diploma BAC, diplomă bsolvire 8/10 clase, diplomă de absolvire a liceului/şcolii profesionale/ de maiştrii/de meserii etc, diplomă licenţă, diplomă master, adeverinţă de studii etc.
La înscrierea în cadrul cursurilor de formare profesională, dosarul de înscriere va conţine copii xerox, actele originale fiindu-vă returnate.
Nu. Copiile xerox sunt suficiente, în cazul în care nu aveţi copii xerox, puteţi face acest lucru gratuit la sediul nostru.
Adeverinţa medicală poate fi adusă şi ulterior înscrierii.
În momentul înscrierii la sediul nostru, veţi completa un formular de înscriere cu numerele dvs. de telefon. Aşadar, înainte de începerea cursurilor, veţi fi contactat/ă de către reprezentanţii noştrii.
Certificatul de absolvire sau calificare se eliberează în 30 de zile de la absolvirea cursului. În cazul în care Secretariatul Tehnic al Comisiei de Autorizare a furnizorilor de formare profesională nu are pe stoc certificate, acest termen se poate prelungi până la momentul aprovizionării acestuia.
Diploma se ridica numai sub semnătură de către titularul ei şi numai cu cartea de identitate. Diploma poate fi ridicată de către alte persoane numai cu procură notarială specială (costa în jur de 60-70 lei şi se poate realiza la orice cabinet notarial).
Timbru sec asigură cea mai mare siguranţă împotriva falsurilor prin marcare permanentă a documentelor originale cu timbru sec sau ştampila seaca. Este o gravura pe diplomă care certifică autenticitatea acesteia. În cazul nostru, timbrul sec este aplicat de catre ANC.
Nivelurile de calificare din Romania sunt:
Nivelul 1 – muncitor:
implică aplicarea cunoştinţelor în activitatea profesională. Aceasta se caracterizează prin rutină şi sarcini de lucru previzibile.
Nivelul 2 – muncitor calificat:
implică aplicarea cunoştinţelor în activitatea profesională. Aceasta se caracterizează prin sarcini de lucru ce presupun responsabilităţi şi munca în echipă.
Nivelul 3 – tehnician:
implică aplicarea cunoştinţelor într-o arie extinsă a activităţii profesionale cu sarcini de lucru diverse şi complexe care exclud rutina. Sarcinile de lucru presupun luarea unor decizii, munca în echipă şi atribuţii de coordonare.
Nivelul de calificare reprezintă nivelul meseriei pe scara meseriilor din Romania.
Durata cursurilor, în funcţie de nivelul de calificare este de 2-3 luni pentru nivelul 1, 4-6 luni pentru nivelul 2, 8-10 luni pentru nivelul 3.
Pentru ca un curs sa devina acreditat de catre CNFPA, acesta trebuie sa aiba un cod COR, adica un corespondent in Clasificarea Ocupatiilor din Romania si un standard ocupational. Codul COR este elaborat de Ministerul Muncii si presupune o clasificare a profesiilor in functie de domenii si subdomenii de munca. Un curs nu poate primi acreditarea decat pentru o calificare ce trebuie sa fie cuprinsa in Clasificarea Ocupaţiilor din Romania (COR), in Nomenclatorul Calificarilor (NC) sau in Lista competentelor comune mai multor calificari.