Bucatar

Bucatar

Property Description

Va puteti inscrie la acest curs prezentandu-va la sediul nostru sau accesand pagina de inscriere (Sunt interesat!) din cadrul site-ului cursuricalificare.ro. In cazul in care alegeti sa va inscrieti online, trebuie sa stiti ca pentru finalizarea inscrierii trebuie sa ne contactati telefonic in cel mult trei zile lucratoare pentru a va comunica procedura de finalizare a inscrierii.

Acte necesare la inscriere:
Carte Identitate
COPIE XEROX (in termenul de valabilitate)

Certificat de Nastere
COPIE XEROX

Certificat de casatorie
COPIE XEROX (daca este cazul – numai pentru doamnele/domnii care si-au schimbat numele in urma casatoriei)

Ultimul act de studii
ORIGINAL + COPIE XEROX

Se accepta: în funcţie de cerinţele de acces specifice fiecărui curs, se vor accepta diploma 12 clase, diploma 10 clase, diploma 8 clase, foaie matricola, diploma BAC, Diploma Licenta/Master, Adeverinta, etc.

* pentru persoanele care si-au schimbat numele in urma divortului sau a altor motive se solicita documente justificative, in cazul incare numele din actele de inscriere nu coincid!

A fi bucătar, astăzi, nu înseamnă numai a face o meserie, ci a împleti tehnici foarte exacte cu inspirația artistică. Un bun bucătar este întotdeauna un artist. Bucătarul realizează preparate culinare după diferite retete care să satisfacă exigentele consumatorilor. În acest scop, el se ocupă de pregătirea produselor alimentare pentru gătit. Măsoară cantitãtile necesare, le amestecã progresiv conform retetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert. După ce preparatele culinare au fost pregătite, urmează împărtirea lor în portii. Bucătarul utilizează în activitatea sa diferite produse alimentare, unelte si masini cu ajutorul cărora transformă alimentele în preparate culinare. Ca unelte si masini utilizate mai frecvent pot fi enumerate: cutite, satârul, robotul de bucãtãrie, masini de curãtat si de tăiat zarzavat, masini de tocat, masini de amestecat, friteuza, cuptoare clasice sau cu microunde, agregate frigorifice.

    1. Comunicarea la locul de muncă;
  1. Comunicarea la locul de muncă;
  2. Desfăşurarea muncii în echipă;
  3. Competenţe generale la locul de muncă;
  4. Aprovizionarea cu materii prime şi auxiliare a locului de muncă;
  5. Asigurarea condiţiilor igienico-sanitare;
  6. Organizarea cadrului general de deschidere şi închidere a activităţii secţiei;
  7. Întocmirea documentelor specifice;
  8. Pregătirea antreurilor calde şi reci;
  9. Pregătirea fripturilor;
  10. Pregătirea gustărilor calde şi reci;
  11. Pregătirea mâncărurilor din carne;
  12. Pregătirea mâncărurilor din legume,orez,ouă, paste făinoase;
  13. Pregătirea preparatelor lichide;
  14. Prepararea dulciurilor (deserturilor);
  15. Prepararea fondurilor glace;
  16. Prepararea mâncărurilor din peşte şi fructe de mare;
  17. Realizarea acţiunilor de supervizare şi control;
  18. Realizarea aluaturilor de bază;
  19. Realizarea salatelor;
  20. Realizarea sosurilor;

In urma absolvirii examinarii finale, dupa 30 de zile de la data examenului final vi se va elibera certificatul de calificare profesionala eliberat de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si de Ministerul Educatiei si Cercetarii, prin CNFPA – Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor, in care se vor inscrie datele personale, tipul cursului pe care l-ati absolvit si media de absolvire. Certificatul va fi insotit de o anexa, in care sunt inscrise competentele dobandite, in conformitate cu standardul ocupational specific ocupatiei pentru care ati absolvit cursul. Certificatul de calificare de acest tip este singurul certificat recunoscut la nivel national si international, in conformitate cu legislatia in vigoare!

Sunt Interesat!

Details

Listing Agent:

Durata: 5 luni (1,5 luni teorie; 3,5 luni practica)
Modalitate de plata: Toate cursurile se pot achita si în rate!
Conditii: Absolventi de invatamant obligatoriu.


Va puteti inscrie la acest curs prezentandu-va la sediul nostru sau accesand pagina de inscriere (Sunt interesat!) din cadrul site-ului cursuricalificare.ro. In cazul in care alegeti sa va inscrieti online, trebuie sa stiti ca pentru finalizarea inscrierii trebuie sa ne contactati telefonic in cel mult trei zile lucratoare pentru a va comunica procedura de finalizare a inscrierii.

Acte necesare la inscriere:
Carte Identitate
COPIE XEROX (in termenul de valabilitate)

Certificat de Nastere
COPIE XEROX

Certificat de casatorie
COPIE XEROX (daca este cazul – numai pentru doamnele/domnii care si-au schimbat numele in urma casatoriei)

Ultimul act de studii
ORIGINAL + COPIE XEROX

Se accepta: în funcţie de cerinţele de acces specifice fiecărui curs, se vor accepta diploma 12 clase, diploma 10 clase, diploma 8 clase, foaie matricola, diploma BAC, Diploma Licenta/Master, Adeverinta, etc.

* pentru persoanele care si-au schimbat numele in urma divortului sau a altor motive se solicita documente justificative, in cazul incare numele din actele de inscriere nu coincid!

A fi bucătar, astăzi, nu înseamnă numai a face o meserie, ci a împleti tehnici foarte exacte cu inspirația artistică. Un bun bucătar este întotdeauna un artist. Bucătarul realizează preparate culinare după diferite retete care să satisfacă exigentele consumatorilor. În acest scop, el se ocupă de pregătirea produselor alimentare pentru gătit. Măsoară cantitãtile necesare, le amestecã progresiv conform retetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert. După ce preparatele culinare au fost pregătite, urmează împărtirea lor în portii. Bucătarul utilizează în activitatea sa diferite produse alimentare, unelte si masini cu ajutorul cărora transformă alimentele în preparate culinare. Ca unelte si masini utilizate mai frecvent pot fi enumerate: cutite, satârul, robotul de bucãtãrie, masini de curãtat si de tăiat zarzavat, masini de tocat, masini de amestecat, friteuza, cuptoare clasice sau cu microunde, agregate frigorifice.

    1. Comunicarea la locul de muncă;
  1. Comunicarea la locul de muncă;
  2. Desfăşurarea muncii în echipă;
  3. Competenţe generale la locul de muncă;
  4. Aprovizionarea cu materii prime şi auxiliare a locului de muncă;
  5. Asigurarea condiţiilor igienico-sanitare;
  6. Organizarea cadrului general de deschidere şi închidere a activităţii secţiei;
  7. Întocmirea documentelor specifice;
  8. Pregătirea antreurilor calde şi reci;
  9. Pregătirea fripturilor;
  10. Pregătirea gustărilor calde şi reci;
  11. Pregătirea mâncărurilor din carne;
  12. Pregătirea mâncărurilor din legume,orez,ouă, paste făinoase;
  13. Pregătirea preparatelor lichide;
  14. Prepararea dulciurilor (deserturilor);
  15. Prepararea fondurilor glace;
  16. Prepararea mâncărurilor din peşte şi fructe de mare;
  17. Realizarea acţiunilor de supervizare şi control;
  18. Realizarea aluaturilor de bază;
  19. Realizarea salatelor;
  20. Realizarea sosurilor;

In urma absolvirii examinarii finale, dupa 30 de zile de la data examenului final vi se va elibera certificatul de calificare profesionala eliberat de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si de Ministerul Educatiei si Cercetarii, prin CNFPA – Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor, in care se vor inscrie datele personale, tipul cursului pe care l-ati absolvit si media de absolvire. Certificatul va fi insotit de o anexa, in care sunt inscrise competentele dobandite, in conformitate cu standardul ocupational specific ocupatiei pentru care ati absolvit cursul. Certificatul de calificare de acest tip este singurul certificat recunoscut la nivel national si international, in conformitate cu legislatia in vigoare!

Sunt Interesat!